Beach Photo Quote Summer Facebook Cover

Schrijf je in voor de nieuwsbrief! 

 

Nieuwsbrief abonnee's krijgen als eerste nieuw werk te zien en de mogelijkheid voor een aankoop.

Dank je! Je bent ingeschreven.

Collectie Geschiedenis

Fine Art Collecties

​Mijn vrije werken creëer ik het liefst in nauwe samenwerking met de natuur en met biomaterial designers.

 

Duurzaamheid is een belangrijk aspect in mijn leven en ik krijg onwijs veel energie van mensen die zich inzetten voor onze planeet. Ik vind het een eer om kunstwerken te creëren met het materiaal van biomaterial designers. Hun materiaal ontstaat door onderzoek naar natuurlijke processen en ik vind de texturen en kleuren die op deze manier ontstaan zo onwijs mooi dat ik er kippenvel van krijg!

Tevens boeit het me ook enorm om de kleuren en texturen van een specifieke plek vast te kunnen leggen.

Zo verzamel ik stenen en grond en verwerk deze vervolgens tot verf. Ik droog bladeren, planten en bloemen in mijn plantenpers.

 

Met een grafietstaaf in mijn hand kan ik afdrukken nemen van oppervlakken die ik om me heen zie.  Zo komt de textuur tevoorschijn van bijvoorbeeld stenen grond, muren of het schors van een boom.

Abstractie, minimalisme, transparantie en gelaagdheid zijn visuele aspecten en onderwerpen die mij erg boeien en die je terug zult vinden in mijn werk.

Als ik voldoende materiaal verzamelt heb,

dan begint het spel met de elementen om tot een bevredigend en betekenisvol resultaat

te komen.

 

Het kleurenpalet moet kloppen, de compositie, de balans, het gevoel ...

 

Als alles op zijn plek is, pak ik naald een draad. De draden die door de elementen heen prikken of ze omsluiten, zorgen voor een verrassend lijnenspel dat de gehele compositie met elkaar in verbinding brengt. Ze symboliseren voor mij een soort kwetsbaarheid en bescherming tegelijkertijd.