top of page
Auteursrecht / Copyright

Wie heeft de eigendomsrechten van een kunstwerk?

Ik behoud als kunstenaar alle rechten op alle kunstwerken die ik maak (auteursrecht). Dit omvat de rechten op afbeeldingen van verkochte en in opdracht gemaakte originele schilderijen, collages en eventueel prints. Ik behoud het recht om reproducties te maken van alle kunstwerken die ik maak, tenzij het een kunstwerk op maat betreft of de verzamelaar de volledige of gedeeltelijke rechten op het kunstwerk heeft gekocht (dit is een aanvullend bedrag op het originele werk).

De verzamelaar of koper mag het kunstwerk op geen wijze reproduceren zonder schriftelijke toestemming. De verzamelaar mag het kunstwerk niet gebruiken voor commerciële doeleinden in welke vorm dan ook.

Als het kunstwerk wordt gebruikt in blogs of op social media kanalen dan is een verwijzing naar mij nodig bij de foto of in de tekst. 

Wanneer je een origineel kunstwerk hebt gekocht, heb je als verzamelaar uiteraard het recht om het kunstwerk in je huis of bedrijf te tonen. Het kunstwerk mag niet voor andere doeleinden worden doorverkocht aan derden zonder mijn schriftelijke toestemming.

bottom of page