top of page
darceysupelli_nicole-81.jpg

slow art
simple life

Hi, ik ben Nicole, 32 jaar oud, Duitse met Poolse roots en woon al sinds 2010 in Nederland. Ik ben verslaafd aan creatieve expressie, gelukkig getrouwd met mijn droomman, moeder van twee prachtige jongens en een voormalig straathondje
uit Roemenië. 

Kunst maken doe ik al mijn hele leven lang, maar mijn liefde voor de natuur en groeiende drang om duurzaam te leven leidde me in 2020 tot een diepgaande verkenning van natuurlijke pigmenten en materialen.
Als ik nu mijn lieve hond Baco uitlaat, verzamel ik stenen, aarde en zand die ik in mijn studio thuis omvorm tot pigmenten en verf.
Voor mijn collages droog ik bloemen, grassen en bladeren in mijn plantenpers en gebruik ik planten en kruiden om stukken stof op natuurlijke wijze te verven.

Dit zijn allemaal langzame processen en dat is maar goed ook. We haasten ons veel te vaak in het leven. Mijn werk werd op die manier meditatief en ik voel me door mijn kunst nu nog zo veel meer verbonden met de natuur.

Als hoogsensitief persoon heb ik veel behoefte om mijn emoties door middel van creatieve expressie een plek buiten mijn lijf te geven. Dit doe ik op veel verschillende manieren. Door te schilderen en collages te maken, maar ook door te zingen, te acteren en door films te maken. 
 
Ik ervaar het hoogsensitief zijn soms als lastig maar ik zou het voor geen goud willen missen. Ik zie en voel namelijk ook heel duidelijk de prachtige kanten ervan. In combinatie met creativiteit stelt het me namelijk in staat om mijn gevoelens vorm te geven in woord, beeld en geluid. Veel gevoelens zijn voor anderen herkenbaar en zo lukt het mij om op deze bijzondere manier verbinding te maken en mensen te ontroeren. Te weten dat ik iemands hart heb geraakt door mijn creatieve expressie, is voor mij het mooiste dat er is.
 
De natuur en het beschermen ervan speelt tevens een grote rol in mijn leven.
Ik zoek graag andere creatieven met dezelfde liefde voor onze planeet op om samen mooie films te creëren. Deze vind je terug op mijn YouTube kanaal waar ik ook graag mijn schilderprocessen en mooie slow living rituelen met je deel.
 
Onwijs bedankt voor je interesse in mijn werk!
 
Liefs,
 
Nicole

tentoonstellingen

Ruimte voor Kunst - De Natuur

Möllerwerf, Hengelo  

01 oktober - 16 oktober 2022

Local Pigment Paintings - Pigmenten van Hengelo, Vrijhof Cultuur, Universiteit Twente, Enschede (SOLO)

25 november - 10 januari 2022

'Pigmenten van Hengelo', Vliegende Stoel, Hengelo, (SOLO)

24-26 september 2021

'Stadsherberg', Stadshuis te Enschede 


2019

'Mail Art - International Women's Day', Stork Paviljoen, Hengelo 


2019

'Dark Matter', University Of Twente, Enschede 


2016

ArtEZ Finals Exhibition, Enschede 


2014

'1000 Photos Amsterdam', Melkweg Gallerie, Amsterdam 


2013

opleiding

AKI ArtEZ Academy of Art & Design,

Bachelor's Degree in Crossmedia Design, Enschede


2010-2014

fotografie assistent, 'Studio Arjan Benning', Amsterdam 


2013

AKI minor study,  'The Movement Image', Enschede


2013

bottom of page